Trappistmunk for en dag

     Klosterkirken

 


På  Chimay-klosteret kan man overnatte op til 1 uge. Det understreges, at det ikke er et hotel, men et sted for "stilhed og reflektion". Grupper modtages normalt ikke. Et par døgns overnatning vil de fleste nok finde tilstrækkeligt - det gjorde jeg i hvert fald!

Trappistmunk for en dag

Et døgns ophold, inklusiv celle og 3 måltider mad koster knap 30 Euro (2012-pris). Der skulle være mulighed for "celledeling for ægtepar, men de normale celler er til én person. Der er en seng, skrivebord, skab og håndvask. Spartansk, men rent.

Man kan deltage i dagens rytme med tidlig start om morgenen og tidlig i seng om aftenen. I løbet af dagen kan man deltage i de mange relativt korte gudstjenester og 3 måltider. Sammen med middagsmaden serveres munkenes interne øl - den sorte Chimay, der normalt ikke kan købes uden for klosteret.

    Den sorte Chimay

Der er adgang til en dejlig klosterhave, men ikke generelt adgang til bryggeriet, der ligger i forbindelse med klosteret.

Dagsprogrammet:

Husk at klosterporten lukkes 20.45.......!

Læs mere på www.scourmont.be

Klosterkirken

Da det er et trappistkloster forventes stilhed - også under spisningen. Har man behov for mere "liv", må man uden for klosterets mure, fx til "Espace Chimay", et par kilometer fra klosteret. Stedet kan bedst karakteriseres som Chimay-brødrenes kommercielle udstillingsvindue. Gode muligheder for mad, øl og udstilling om Chimay og trappisterne. Derudover er der flere spændende seværdigheder i omegnen.

         Espace Chimay